Loading Events
Konsert | SALT

We At Sea & The Consolation

Nær

17. september 2021 kl. 20:00

Longd

Áleið 3 tímar

Hvar

SALT

Kostnaður

DKK 250

We At Sea & The Consolation

Um:

WE AT SEA

Pressemeddelelse 2021

We At Sea er dansk-færøske Rebekka Søndergaard Mortensens singer/songwriter projekt, og er melankolsk indie popmusik med smukke og inderlige fortællinger. Hendes store, nærværende og spirituelle vokal får roen til at sænke sig i det enkle og smukke klangbillede.

We At Sea henter meget af sin inspiration i andre nordiske kvindelige, stærke sangere og sangskrivere som danske Oh Land, britiske Feist, norske Ane Brun, og færøske Eivør, og det høres tydeligt, da der er et meget  tmosfærisk,
drømmende og nordisk udtryk i hendes sange på debut EP’en ”We At Sea” fra 2015 og på hendes anden og nyeste EP ”Disappear” der udkom 30. november 2018.We At Sea havde i 2016 sin debut og har sidenhen udgivet to stærke singler fra den seneste EP ’Disappear’ – hvor hittet ”Waiting” (udkom d. 23 november 2018) og sommernummeret ”Disappear” (udkom d. 28 juni 2019) hvor færøske Marius Ziska gæsteoptræder, der kom i A-rotation bl.a. på DR P4 og i den færøske radio.

We At Sea har mange koncerter på cv’et, og afholdt sidste år en større plade-release koncert i Literaturhaus d. 20. oktober med både band, strygertrio og et rytmisk kor.
Forinden havde We At Sea spillet tre koncerter på Færøerne i efteråret d. 20-22 september bl.a. i Nordens Hus i Tórshavn. I 2021 planlægger We At Sea at udgive ny musik samt at spille en række kirkekoncerter, og endnu en tourné på Færøerne i september.

Se Facebook for mere info: https://www.facebook.com/WeAtSea/

”We At Sea skaber masser af plads, stærk lyrik og fængende melodier i det luftige univers, der bølger i undertoner af havets symbolske, stoiske og kraftfulde energi”.

 

Um:

THE CONSOLATION
“Velkomponeret, veludført dansk musik” (Alex Nyborg Madsen, DR)
“Danmarks absolut bedste repræsentanter for country rock” (Ole Jacobsen, DR)
“Dejligt Astoria album!” (Jørgen de Mylius, DR)
“Troværdigt, og rent ud sagt i en klasse, der kun kan betegnes som international” (Side33)
“Dødhamrende autentisk” (HQ Music)
“Solid og velskrevet country pop & rock” (GFR)

Citaterne her er blot et lille udpluk af de mange roser, som danske The Consolation har modtaget de seneste år. Ikke mindst i kølvandet på deres to seneste album, ‘Heartland’ fra 2018 og ‘Astoria’ fra 2020, som begge var Ugens Album på P5, og som har fået overvældende ros fra både danske og internationale anmeldere.

The Consolations musik er blevet kaldt alt lige fra “americana” til “country rock” til “alternativ country” og “hjertelandsrock”. Bandets inspiration udspringer da også fra de amerikanske traditioner, og musikken rummer elementer af både country, roots, folk, rock og blues. I tourbussen lytter medlemmerne til både nyt og gammelt, og lader sig påvirke af både country-koryfæer som Johnny Cash, Waylon Jennings og Willie Nelson, country rock helte som The Band, Eagles, Tom Petty og Bruce Springsteen, og kontemporære navne som Jason Isbell, Sturgill Simpson og Chris Stapleton.

Men når det er sagt, så er The Consolation et band med sin helt egen sound, hvor “den gode melodi” og det originale arrangement til enhver tid vejes højere end at skulle leve op til genrekonventionerne. Og netop gode melodier, dem er bandet i høj grad leveringsdygtig i. Mange af hvilke finder vej til æteren, hos blandt andre radioværter som Alex Nyborg Madsen, Ole Jacobsen, Jørgen de Mylius m.fl., der alle har fået øjnene op for The Consolations kvaliteter som sangsmede.

Bandet, der har medlemmer fra hele landet, men til daglig har base i København, består af Leif Bruun (pedalsteel guitar), Sven Busck Andersen (trommer), Jacob Svensson-Hahn (bas), Vincent Daly (guitar) og så selvfølgelig sangskriver og komponist Nis Gaarde (vokal, guitar), hvis varme baryton sangstemme er med til at give The Consolation et udtryk, der er helt unikt for den danske scene. På scenen finder vi også korsangerinde Emma Sommer, hvis smukke harmonier også høres på de seneste udgivelser.

Live leverer The Consolation et velspillet og medrivende show, med masser af nærvær, humor og overskud, og hvor der både er sange til hjertet, til hjernen og til dansefødderne.

Hvar