Loading Events
Konsert | SALT

Trio Svin – Folk-rock

Nær

14. mai 2022 kl. 20:00

Longd

Áleið 2 tímar

Hvar

SALT

Kostnaður

DKK 75

Trio Svin – Folk-rock

Tunge grooves, hårrejsende hastigheder og tøjlesløs energi.

Som en modstandsbevægelse til den smukke nordiske folkemusik kæmper Trio Svin en brav kamp om at gøre verden til et lidt grimmere
sted én koncert af gangen. Som at kradse et myggestik, eller gå med en sten i skoen, der gør ondt på den gode måde, føles Trio Svin bare
fantastisk, selvom det er lidt forbudt at elske dem.
Med glimt i øjet, en vanvidsagtig musikalsk tilgang, masser af smart-i-en-fart attitude og en base solidt plantet i nordisk og amerikansk folkemusik udfylder Trio Svin et behov ingen vidste at de havde.
Som en røvfuld hvor der ikke er blevet sparet på tandsmøret – katharsis i folkemusikform.

Deres kompromisløse, rå og autentiske attitude resulterede 2015 i en nominering ved DMA folk som “årets talent” og igen i 2020 ved DMA roots. Trio Svin har spillet koncerter i Danmark, Sverige, Finland og internationalt vand.

Besætningen er: Magnus Heebøll Jacobsen på slagtøj, Søren Vinther Røgen på guitar og Thyge Søndertoft van Dassen på violin.

Diskografi: “Ornernes Magt” (2014), Sved og Frygt

Div. udtalelser:
DMF Tonelege:
“Lige fra den første tone blev slået an, stod det klart, at et genialt samspil, en høj intensitet og masser af smil skulle blive kodeordene for den næste halve times oplevelse. At alle tre medlemmer er meget dygtige instrumentalister blev kun understreget af de overlegne ’overraskelser’ og breaks.”

Lars Lind, Lira:
“Danske Trio Svin spiller som om hver melodi var deres sidste. “Folkrock” er en mangelvare i dag, så det gælder om at tage vare på det der dukker op. De tre unge mænd spiller som om det gjaldt livet selv, det er bare at hænge med.”

Harry Eucrow, Konfront:
“Følgende bliver en halv times vanvids-ekstravaganza. […] Teknikken fejler adskillige gange, og trio’en er tydeligvis mere interesserede i at have en fest end at spille perfekt, men alt dette højner kun stemningen. Da svinene går af er det til en storm af buh-råb og kastede shotglas, og de kvitterer med at give fingeren til publikum og sige: ”Thank you, fuck you all!” Det er kunst.”

Per Dyrholm, Rootszone:
“Bandet præsenterede hårdtslående folkrock med humor og selvironi, og deres energiudladninger smittede af på en del af publikum, der ”headbangede” fra allerforreste rækker. Måske et sjældent syn på folkscenen, men Trio Svin var både underholdende og velspillende.“

Maj Øvlisen, Jydske Vestkysten:
“Forargende!? Forfærdeligt!? Fantastisk!? […] Blandt det ældre publikum breder smilene sig samtidig med, at de forvirrede øjne består: Dét, der foregår, er så langt fra noget andet på årets festival, og alligevel er der en velkendt violin og glimt af en politisk sarkasme, som vi kender. […] Det er tydeligt, at en vigtig del af trioens mål er at ruske op i folk, flytte nogle grænser.”

 

Hvar