Loading Events
Fernisering, List | SALT

Myndlistaframsýning – Jonatan Kaasgaard

Nær

1. juli 2021 kl. 15:00

Longd

Áleið 2 tímar

Hvar

SALT

Kostnaður

DKK Free

Myndlistaframsýning – Jonatan Kaasgaard

Um framsyningina:
Framsýningin vísir á tað vakra og dýrabara í náttúruni; og hvussu hugtikin vit eru av henni.
Framsýningin varðir allan juli mánaða.

Um meg:
Vi har alle betragtet en smuk solnedgang, nydt stemningen i en bygd, eller prøvet at blive overrasket over storheden af et fjeld. Og hvis man har forsøgt at fotografere det, ved man at det ikke altid er helt let. Det er min fascination ved fotografering! At fortælle en historie, og ikke bare dokumentere et øjeblik.

Jeg er vokset op i Danmark, og begyndte at fotografere da jeg var omkring 13 år. En del år gik med at lære det tekniske, men allerede på det tidspunkt var naturen en stor del af billederne. Min begejstring for naturen blev forstærket da jeg knap 10 år senere var et halvt år i Grønland. Tilbage i Danmark, arbejdede jeg i en periode med ejendomsfotografering. Det var første gang jeg tjente penge på fotografering.

I 2010 flyttede jeg til Skipanes på Eysturoy. Efter ca to år flyttede jeg til Suðuroy, hvor jeg blev gift med Maja, og vi boede på Suðuroy i knap fem år, hvorefter vi flyttede til Klaksvík.

Færøerne har lært mig noget nyt og dybere om naturen. Når vi mennesker bygger noget, er det nødvendigt at vedligeholde det. Selv når vi kalder et hus ”vedligeholdelsesfrit” vil det forfalde forholdsvis hurtigt, hvis ikke der er nogen til at tage sig af det. Hvis vi derimod lader naturen få fred, forfalder den ikke. Tværtimod! Det er så genialt lavet at hvis naturen får fred vil selv de mest ødelagte og udpinte steder på jorden stille og roligt genopbygge sig selv. Det har givet mig en fornyet respekt for skaberværket! En respekt der også har påvirket min fotografering.

 

Hvar